Sunday, 26 October 2014

aku berharga bagi kau ?

Greeting Text
Thanks.. Aku tak tahu nak cakap macam mana.. Kau dah adore aku.. Then,aku tak sangka ada yang sanggup menangis untuk aku.. Aku bersyukur sebab ada yang hargai aku.. Alhamdulillah kalau macam tu.. Terharu aku.. Kau cakap, yang aku berharga bagi kau.. Seriously ? Tak sangka pula.. Maaflah, aku banyak buat kau sakit hati.. Marah.. Terasa.. Bengang.. Tapi, kau tetap sabar.. Memang aku hargai sangat semua tu.. Tak tahu dah nak luahkan macam mana.. Terima kasih banyak-banyak untuk semua tu...

Lepas tu, tadi aku cakap kat kau.. Jangan curang.. Kau ketawa.. Kau tanya aku ''kenapa kau suka sangat cakap macam tu?" jawapan dia mudah je iqmal.. Aku tak nak kehilangan kau.. Yap, maybe kita ni budak je lagi.. Baru form 5.. Orang cakap tak matang.. Tapi, niat kena betul right ? InsyaAllah.. Allah akan aturkan yang terbaik.. Ouh ya, then.. Kau cakap.. "Walau kau tak percaya kat aku macam mana sekali pun, kau kena ingat yang aku tak ada orang lain selain kau.. Aku tak akan curang dengan kau" ayat dia.. Pergh.. Tak sangka aku..

Muhammad Iqmal.. Aku just nak kau tahu yang aku betul-betul hargai semua apa yang kau buat untuk aku.. Semua yang kau tegur, nasihat.. Semua tu.. Sumpah, aku terharu bila kau sanggup bazirkan air mata untuk orang yang tak penting macam aku ni.. Mungkin, aku tak sedar selama ni.. Tapi, kali ni aku sedar.. Kau betul-betul.. Aku tak menangis macam tu.. Tapi, kau pula.. Okay.. Mungkinlah aku ni ego.. But, at the same time aku memang tak macam kau.. Kau betul-betul ikhlas.. Macam orang kata, air mata lelaki ni berharga and nampak lebih ikhlas kalau nak dibandingkan dengan perempuan.. Fuh.. Aku memang tak sangka.. I'm so lucky sebab ada yang buat macam tu untuk aku.. Thanks bae.. Aku hargai.. Aku sayang kau sampai jannah..

Ingat, walau jauh mana kita punya jarak.. Selagi kita pegang janji kita.. InsyaAllah.. Kita boleh :') thanks a lot Muhammad Iqmal.. Uhibbuka abadan abada..

maafkan aku ?

Greeting Text
Bae, aku tahu aku banyak sakitkan hati kau.. Sumpah ! Aku tak ada niat.. Hari ni aku busy.. Tak sempat text.. Kalau text pun pendek je aku reply.. Tapi, alhamdulillah.. Semua masalah aku dengan kawan and cikgu dah habis.. Kami dah minta maaf semua tadi..

Tapi, kali ni aku nak minta maaf dengan kau pula :(

Friday, 24 October 2014

Abiy, rindu kau

Greeting Text
Iqmal, entah lah.. Aku rindu sangat kat kau.. Hmm.. Sakit gila rasanya bila rindukan kau.. Ya Allah, kenapalah aku jatuh cinta dengan manusia macam kau ? Lamanya kau tinggalkan aku.. Sakit rasanya bila rindukan kau.. Tapi, terima kasih lah sebab kau sanggup cari phone untuk text aku walaupun untuk 30minit.. Tapi, semalam.. Kau text.. Cakap kau takut kehilangan aku.. Kenapa kau cakap macam tu ? Siap minta maaf bagai.. Bae, kau tak ada buat salah pun.. Kau dah lupa ke janji kita ? InsyaAllah, tak ada apa-apa.. Kau jaga janji kau and aku jaga janji aku.. Masing-masing pegang janji.. Lepas tu, aku ingat pesan kau.. Setiap hari aku doa.. Tak apa, kalau betul kita jodoh, biar Allah yang atur sampai jannah.. Tapi, kalau tak ada jodoh tu.. Doa lah dengan Allah.. Kita mampu doa je.. Allah yang tentukan.. Okay lah.. For the last, uhibbuka abadan abada..

Aku pegang janji aku :')

Friday, 10 October 2014

tiba-tiba rasa sebak datang

Greeting Text
Hmm, esok dah hari sabtu.. Lusa ahad.. Ya Allah cepatnya masa berjalan.. Aku rasa macam tak percaya je.. Iqmal dah kena balik tempat dia.. Entah, aku rasa berat sangat nak lepaskan dia pergi.. Sakit sangat bila rindu dia.. Lama sangat masa bila nak tunggu dia.. Tapi, bila dia nak pergi.. Sekejap sangat.. Rasa macam baru tadi je aku meet dia.. Biasa dia ada je untuk aku.. Pagi, petang, siang dan malam.. Dia teman aku.. On the phone dengan aku.. Tapi, kalau dia pergi.. Siapa nak teman aku ? Aku tak ada siapa-siapa dah selain dia.. Dia banyak sangat sabar dengan aku.. Tahan dengan aku.. Tapi aku ? Banyak buat dia sakit hati je.. Hmm.. Iqmal, aku sayang kau.. Hope kau tak tinggalkan aku... :') tak apa lah kau tunaikan dulu harapan ma ayah kau untuk tengok anak dia jadi seorang hafiz.. Kau jadi apa yang dia orang nak okay..

Jangan lupa aku kat sini.. Aku selalu doakan yang terbaik untuk kau muhammad iqmal..
 
Designed by: Nadhirah Khadir (NK)