Thursday, 20 November 2014

aku ni tak berharga pun

Greeting Text
Hati aku ni murah je.. Tak apa.. Tak payah jaga.. Tak penting.. Kau nak marah aku pasal aurat tu.. Aku setuju.. Aku suka yang tu.. Tapi, agak lah nak marah aku.. Cakap kat aku fikir dulu sebelum post.. Tapi, aku ke yang post ? Aku ke ? Aku nak suruh dia delete, tapi aku takut dia terasa.. Aku fikir hati dia je.. Kalau kau cukup kuat, kau suruhlah dia delete.. Tapi, gambar tu bukan nampak rambut pun.. Tangan pun tak nampak.. Kaki pun sama.. Kalau kau boleh sangat, kau suruh dia delete.. Kau stalk dia.. Ergh.. Tak tahu nak cakap apa.. Tak cukup lagi ke yang sebelum ni ? Kau nak dia ? Pergi ! Aku sanggup.. Asal kawan-kawan aku happy.. Aku sakit, aku kecewa.. Tak apa ! Aku tanggung.. Jangan kawan-kawan aku.. Yelah, apa lah sangat aku kalau nak dibandingkan dia.. Dia cantik, comel, cerdik, alim, manja.. Kalau nak dibandingkan dengan aku.. Aku ni dah lah jahil.. Bodoh, tak alim, buruk, hudoh.. Semua yang minus a.k.a negatif semua aku.. Bapak lah sedih nya.. Aku merata cari topup sebab nak contact kau.. Tapi, bila contact jadi gini.. Apak la happy.. Hmm.. Ikut lah muhammad iqmal.. Kalau rasa dia jodoh kau, go ahead.. Just move on.. Tak payah fikir aku.. Pergi je..

Tuesday, 18 November 2014

gaduh lagi

Greeting Text
Iqmal, orang rindu awak.. Awak tak rindu orang ke ? Hmm.. Semalam pukul 6 lebih.. Kita gaduh.. Awak marah sebab lambat reply whatapps.. Orang dah minta maaf kan.. Hmm.. Orang kat sekolah.. Ada cikgu.. Macam mana nak reply.. Maaflah.. Hmm.. Semalam awak serabut.. Tapi, awak lepaskan dekat orang kenapa ? Sentap awak tahu tak.. Tak pernah lagi sebelum ni lelaki cakap orang serabut.. Memang terasa.. Sedih.. Tapi, sabar je la.. Lepas tu awak cakap saya tuduh.. Bukan tuduh, dah awak tu cakap serabut.. Serabut otak.. Mahu tak sedih..? Awak, mana awak ? Mengalah lah sikit.. Asyik orang je.. Hmm.. Sedih je.. Orang lain ada juga bf.. Tapi, bila gaduh je bf dia orang yang pujuk.. Tapi, awak duk diamkan diri.. Sedih juga rasa ni.. Tapi, tak apa lah.. Mungkin lain orang, lain cara dia.. Apa-apa pun, rindu awak sesangat.. Chat dah sunyi.. Text pun tak ada.. Moment pun dah bersawang.. Tak apa lah.. Orang nak cakap satu je.. Orang rindu awak punya ketawa.. Orang minta maaf.. Esok nak exam add math.. Tak tenang rasa.. Doakan orang ye.. Terima kasih.. Assalamualaikum...

Kau boleh Nadhirah ! Abiy, I just want you to know that i really adore you.. Ti amo !

Sunday, 16 November 2014

luahan

Greeting Text
Now, ada dalam bilik.. Seorang diri.. Alone and i don't know what to do.. Hmm, last spm untuk aku jatuh pada tarikh lahir aku.. 25/11/14.. Entah lah.. Rasa macam tak ada makna sangat.. Tarikh last aku jejak smk lepar sebagai pelajar.. Then, Iqmal pun tak ada untuk aku.. Hmm.. Dia pergi ikut ustaz dia.. Dia ada jauh daripada aku.. Setiap kali birthday aku, mesti aku tak akan ada kesayangan.. Kali ni ada, tapi jauh.. Tak apa, aku faham.. Kau pergi pun niat yang baik kan ? So, tak ada sebab lah aku nak marah.. Tapi, apa yang aku harapkan tak tercapai.. Harap kau ada time 25 tu.. Nak kau ada depan mata aku.. Tak nak apa-apa dah.. Nak kau ada je.. Dah cukup untuk aku.. Haih, hmm.. Agak-agak apa lah ma ngan ayah nak buat untuk aku tahun ni ? Adakah sama macam last year.. Atau lain.. Haih.. Malasnya lah.. Hmm.. Harap sangat ayah kasi hadiah tahun ni #berangan.. Ermm.. Ma pula ? Tak kasi lah kot.. Lalala~ yang pasti tak akan ada yang ingat birthday aku, aku rasa..

17 birthday :/

Sunday, 26 October 2014

aku berharga bagi kau ?

Greeting Text
Thanks.. Aku tak tahu nak cakap macam mana.. Kau dah adore aku.. Then,aku tak sangka ada yang sanggup menangis untuk aku.. Aku bersyukur sebab ada yang hargai aku.. Alhamdulillah kalau macam tu.. Terharu aku.. Kau cakap, yang aku berharga bagi kau.. Seriously ? Tak sangka pula.. Maaflah, aku banyak buat kau sakit hati.. Marah.. Terasa.. Bengang.. Tapi, kau tetap sabar.. Memang aku hargai sangat semua tu.. Tak tahu dah nak luahkan macam mana.. Terima kasih banyak-banyak untuk semua tu...

Lepas tu, tadi aku cakap kat kau.. Jangan curang.. Kau ketawa.. Kau tanya aku ''kenapa kau suka sangat cakap macam tu?" jawapan dia mudah je iqmal.. Aku tak nak kehilangan kau.. Yap, maybe kita ni budak je lagi.. Baru form 5.. Orang cakap tak matang.. Tapi, niat kena betul right ? InsyaAllah.. Allah akan aturkan yang terbaik.. Ouh ya, then.. Kau cakap.. "Walau kau tak percaya kat aku macam mana sekali pun, kau kena ingat yang aku tak ada orang lain selain kau.. Aku tak akan curang dengan kau" ayat dia.. Pergh.. Tak sangka aku..

Muhammad Iqmal.. Aku just nak kau tahu yang aku betul-betul hargai semua apa yang kau buat untuk aku.. Semua yang kau tegur, nasihat.. Semua tu.. Sumpah, aku terharu bila kau sanggup bazirkan air mata untuk orang yang tak penting macam aku ni.. Mungkin, aku tak sedar selama ni.. Tapi, kali ni aku sedar.. Kau betul-betul.. Aku tak menangis macam tu.. Tapi, kau pula.. Okay.. Mungkinlah aku ni ego.. But, at the same time aku memang tak macam kau.. Kau betul-betul ikhlas.. Macam orang kata, air mata lelaki ni berharga and nampak lebih ikhlas kalau nak dibandingkan dengan perempuan.. Fuh.. Aku memang tak sangka.. I'm so lucky sebab ada yang buat macam tu untuk aku.. Thanks bae.. Aku hargai.. Aku sayang kau sampai jannah..

Ingat, walau jauh mana kita punya jarak.. Selagi kita pegang janji kita.. InsyaAllah.. Kita boleh :') thanks a lot Muhammad Iqmal.. Uhibbuka abadan abada..
 
Designed by: Nadhirah Khadir (NK)