Friday, 10 October 2014

tiba-tiba rasa sebak datang

Greeting Text
Hmm, esok dah hari sabtu.. Lusa ahad.. Ya Allah cepatnya masa berjalan.. Aku rasa macam tak percaya je.. Iqmal dah kena balik tempat dia.. Entah, aku rasa berat sangat nak lepaskan dia pergi.. Sakit sangat bila rindu dia.. Lama sangat masa bila nak tunggu dia.. Tapi, bila dia nak pergi.. Sekejap sangat.. Rasa macam baru tadi je aku meet dia.. Biasa dia ada je untuk aku.. Pagi, petang, siang dan malam.. Dia teman aku.. On the phone dengan aku.. Tapi, kalau dia pergi.. Siapa nak teman aku ? Aku tak ada siapa-siapa dah selain dia.. Dia banyak sangat sabar dengan aku.. Tahan dengan aku.. Tapi aku ? Banyak buat dia sakit hati je.. Hmm.. Iqmal, aku sayang kau.. Hope kau tak tinggalkan aku... :') tak apa lah kau tunaikan dulu harapan ma ayah kau untuk tengok anak dia jadi seorang hafiz.. Kau jadi apa yang dia orang nak okay..

Jangan lupa aku kat sini.. Aku selalu doakan yang terbaik untuk kau muhammad iqmal..

Tuesday, 9 September 2014

aku terima segala kelemahan kau

Greeting Text
Muhammad Iqmal.. Kau dah khianati kepercayaan aku.. Kau tipu aku.. Kau kata kau single dah dua tahun.. Tapi, tahun lepas kau couple kan ? Kau dengan asyikin.. Ya Allah.. Luluh hati aku.. Aku dah belajar setia dengan kau.. Aku dah delete number azrin untuk kau.. Demi kau.. Tapi, bila tahu kau tipu aku.. Rasa macam sia-sia apa yang aku buat untuk kau selama ni.. Sedih aku rasa.. Tapi, aku terima semua yang kau buat.. Mungkin ni kelemahan kau.. Tapi, entahlah.. Jangan tanya kenapa kalau kau nampak perubahan dekat aku..

Thanks sebab buat aku gini

Sunday, 7 September 2014

thanks tunang dalam Islam

Greeting Text
Ya Allah.. Happy nya.. Semalam iqmal ada bacakan aku surah an-Nur.. Ayat 31.. Aku rasa hargai gila.. Tak pernah lelaki bacakan aku ayat suci Al-Quran.. Jujur, dah lama aku teringin nak dapatkan lelaki yang asalnya memang dari Maahad Tahfiz.. Aku nak dia tegur aku, dia nasihat aku, dia marah aku.. Memang aku minta dia buat macam tu.. Biarkan aku berubah.. Dah lama aku berniat nak cukup solat tanpa tinggal.. Bukan tu je, aku pernah berniat nak bertudung labuh.. Dah lama pun.. Cuma aku tengah tunggu masa yang sesuai.. InsyaAllah.. Habis SPM ni.. Aku cuba slow-slow.. Aku cuba.. Jujur, aku nak berubah kerana Allah.. Bukan kerana dia.. Dia mungkin di hantar Allah untuk bimbing aku.. Dia pernah cakap kat aku 'aurat ibarat perisai.. Dan lelaki yang boleh bimbing dia tu senjata' aku cuba bentuk perisai aku.. Sebab aku dah ada senjata aku.. Itu lebih baik.. Aku sekarang pun dah kurang dengan lelaki.. Alhamdulillah.. Aku tak banyak bercakap dengan lelaki.. Tak penting pun bagi aku.. Aku cakap pun bila perlu je.. Thanks Iqmal.. Kau banyak ubah aku..

Tiada niat untuk aku riak atau takbur.. Tetapi, niat aku hanya untuk berkongsi rasa bahagia aku bila mendengar alunan ayat suci Quran tu.. Itu je.. Maaf kalau ada perasaan riak.. :')

Monday, 1 September 2014

thanks future

Greeting Text
Yesterday.. He said that i'm perfect for him.. But, i told him that he perfect me.. Then, he said Allah sent him for me.. That sentences make me realize that i should appreciate you so much.. Thanks a lot for being my true love.. I really-really hope that you will be the last for me.. I just want you to be with me untill jannah.. InsyaAllah, you will be mine one day.. I'll study hard for make you proud of me.. I'll be a doctor.. You said "aku nak tengok kau jadi doktor" wow.. That make me feel like.. Ya Allah what should i do ? Ohh.. It's so hard for me to be like he want.. But, it's okay.. For you, i'll be a super lovely caring and cute doctor :P haha.. Just kidding kay.. Hey, i just want to say that i really love you.. Thanks for adore me.. Well, it's almost a month since we 'bercinta'.. 3/8/14 and now we had 'bertunang dalam Islam'.. Haha.. When you asked me "kau nak jadi bini aku tak" then i said "finally, gila tak nak" after that, i asked him "kau tahu tunang dalam Islam?" he said like what is that ? Then i explained from A to Z till he spechless.. A little blushing.. Then, he said 'Alhamdulillah'.. He like it.. Well, it's more better than the adat..

#bercinta
 
Designed by: Nadhirah Khadir (NK)