Monday, 31 October 2016

I hate you

Aku benci bila orang tak suka tengok aku ngan ali. Aku benci bila ada yang sibuk kacau hubungan aku. Aku benci semua yang buat aku sakit hati. Aku benci orang yang tak reti nak jaga perasaan aku. Pagi ni, entah. Hati aku sakit. Sakit sangat bila aku stalk moment ali. Ada lah sesiapa pun kat dalam moment dia tu. Aku sakit hati. Demi Allah, aku tak ikhlas kan apa yang orang buat kat aku. Apa lah masalah orang ni. Makin aku tak faham. Semua la. Semua tak respect aku. Respect dari segi hati. Ada lah beberapa mahluk yang aku dah cannot accept. Dear human, please la.. Jadi manusia with brain. Tanam sikit sifat² menghormati tu sama. Fine la nak cakap "baru couple dah kecoh" its not about 'status'. Its about relationship. Hormat hubungan manusia lain. Kau tak tahu apa yang aku hadap. Apa yang aku tempuh. Apa yang aku lalui. Aku nak stay ngan Ali bukan senang. Kau orang ingat senang je ke aku nak stay ngan dia ? Penat da weh.. 6/7/16.. Maka genap lah aku 5 bulan dengan ali.. Tarikh tu, sampai mati aku takkan lupa. Raya yang pertama seumur hidup aku bertemankan air mata. Berbantalkan fitnah. Berselimutkan duka. Kau rasa aku bahagia ke raya tahun ni ? Dengan parents aku dah satu hal. Raya tahun ni, aku tak merasa cium tangan mak ayah aku on the first eid. Dah, abaikan part tu. Orang mesti ingat senang je relay aku dengan ali tu. In fact, Family dia tak suka aku. Aku kena fitnah macam². Aku dah kena hina. Maruah aku dah kena pijak pun. Actually bukan setakat aku but family aku sekali. Aku gaduh dengan jiran aku sendiri which is sedara aku. Payah aku nak explain. But, aku mohon dan merayu sangat jangan ganggu relay aku. Bagi peluang aku bahagia. Banyak dah aku hadap sebab aku nak stay dengan dia. Aku sayang dia. Tolong la stay away. Get lost je lah dari life aku. Tough gila hati aku. Kena herdik. Kena caci. Kena maki. Kena hina. Tapi aku still stay. Nampak kan aku terhegeh hegeh sangat kat ali. Yes i did. Memang pun. Sebab aku memang sayang dia. Ramai orang pelik why him ? Dah la sama umur.. Tak kerja.. Itu la ini la.. Senang je, rezeki dia belum lagi.. Aku nak dengan dia start dia takde apa apa. Aku nak start susah dulu. Aku tak harapkan harta pun macam gf lain. Mintak itu ini. Aku ada la jugak minta itu ini tapi aku rasa makanan je. Tak pernah mintak yang pelik². To haters, please stop. Im tired. Give me my happiness and He will gives to you too. Doakan la aku yang baik je dengan dia. Tak doa kan pun takpe. Just go. Takyah nak tolong adjustkan bagai. Nak acah acah close friend bagai. Nak stalk stalk. Eh please. Lelaki lain tak pupus lagi dalam dunia ni. Then, kau nak tolong ejaskan apa kalau dah tahu he's taken ? Jangan la bagi harapan kat minah tu. Fake hope weh. Minah tu heartbreak kalau sampai tahap bunuh diri tu semua salah kau. Nak tolong sangat sampai kau kasi harapan lak kat dia. Just cakap dia taken. Nanti tolong cari kan yang lain ke apa ke. Cakap kawan baik. Dah la. Kawan sekarang pun macam sampah. Payah nak cari yang elok.

 
Designed by: Nadhirah Khadir (NK)