Wednesday, 28 September 2016

Win do

Biy win gila ! Haha bahagia rasa.. Tak pernah ada orang nak jerit i love you kat baby macam tadi.. Kuat pulak tu..

Tuesday, 27 September 2016

Tak kuat dah

Allah.. Berhentilah uji aku ya Allah.. Aku semakin hari semakin lemah.. Aku sakit.. Satu demi satu menimpa aku.. Tolong lah hamba Mu ini ya Allah.. Aku tak kuat.. Satu per satu datang.. Sudah lah mental aku di uji.. Fizikal aku turut di uji sama.. Kembalikan nikmat yang pernah Engkau bagi dulu ya Allah.. Belakang aku sakit.. Kaki aku juga sakit.. Dada aku juga lemah.. Badan aku tak kuat.. Selera makan aku ditarik.. Ya Allah, kenapa la ada manusia yang sekejam ini ya Allah ? Aku redha.. Aku yang terima sakit ni bukan ma ayah aku.. Tapi, aku percaya Janji Allah itu pasti.. Sudah berbulan aku sakit.. Aku yakin Allah nak bagi aku pelangi di hujung pengakhiran aku.. Orang yang buat keluarga aku macam ni, aku yakin.. Satu hari nanti mesti rebah.. Aamiin.. Kun Faya Kun itu wujud.. Percayalah.. Aku kuat dengan izin Allah..

Monday, 26 September 2016

Sedih

Hm.. Orang tau awak penat.. Orang pun penat.. Tunggu awak balik.. Awak mengantuk nak tidur.. Bukan tak kasi.. Macam payah sangat nak type i love you.. Benda remeh centu la yang buat orang senyum tiap hari.. Takpe la.. Rehat la..

Friday, 23 September 2016

Kesayangan

Biy..
Baby tau biy penat.. Biy letih.. Biy kena stay up study, buat kerja kursus, buat homework.. Dengan sekolah lagi, amali lagi.. Kita pun dah jarang ada masa.. But, you still spending some time for us to have a short conversation.. Terima kasih sayang.. Biy, baby tau biy pun letih.. Tapi, biy kena jaga kesihatan sama.. Makan jangan skip.. Baby risau kalau kalau biy sakit.. Biy.. Lagi satu.. Jaga diri ea.. Biy setiap hari main atas jalan raya.. Memang lah tak jauh tapi.. Biy tengah darah manis nak exam.. Jaga diri ye sayang.. Baby tak nak biy kena apa apa.. Bawa motor tu elok elok ea sayang.. Nak nak lagi musim hujan ni.. Risau baby.. Biy jangan demam ea.. Biy.. Biy kena tahan dalam sebulan lebih je lagi.. Tak lama dah tu sayang.. Minta maaf ea kalau kekadang tu baby tak faham situasi biy.. Apa pun, biy kena jaga diri.. Jaga kesihatan.. Kalau sakit tu terus pergi klinik.. Ni tak, liat sangat nak boleh pergi klinik.. Haih.. Tak apa lah.. Baby selalu ada kat sisi biy support biy.. Sayang biy.. Bye cinta..

Wednesday, 21 September 2016

21/9

Holly shit.. I hate this date.. Hm, dah genap setahun ma and ayah divorced.. I miss my happy family.. Rindu do nak hangout sekali.. Together.. Shopping.. Makan satu meja.. Holiday.. Berkelah.. Pergi picnic kat pantai.. Waterfall.. Pergi sana sini.. Entah.. Aku pun tak tahu dah nak cakap macam mana.. Kalau aku cakap pun, benda takkan jadi macam dulu.. Biasanya, birthday aku every year akan celebrate.. And, aku tak rasa tahun ni.. Ayah pun dah makin lain.. Malas nya nak cakap pasal benda ni.. Last year.. Time macam ni aku just keep myself alone.. While listening to music.. Which is abang aku spent time dalam bilik.. And i know that my brother was crying too.. Aku kenal abang aku.. Aku baca every moment that he posted in his wc.. Sedih la.. Got to go.. Bye memories..

Sunday, 18 September 2016

Best day ever

Sayang....
Tak boleh move on lagi pasal tadi. Happy gila rasa. Macam takde masalah je. Sakit pun dah tak rasa sakit. Rasa macam takde pape. Rasa cuma bahagia je. Seronok kan bila biy bawak jenjalan kat lombong. Pusing² kampung. Masuk jalan entah mana mana tah biy bawak. Heee. Masuk kawasan taman. Masuk situ tembus ikut sini. Heaven nya. Biy, seronok. Tak tahu nak cakap. Terima kasih banyak banyak buat baby happy.

Kebahagiaan

Ali.. Biy.. Sayang.. Cinta.. Rindu.. Kasih..
Semua la.. Happy sangat biy.. Happy gila.. Hari ni dapat buat semua benda yang orang nak.. The best day ever.. Lama kita hari ni.. Thank you so much sebab layan karenah orang ni.. Biy bawak orang pergi memana je.. Semua ceruk.. Semua lubang biy bawak.. Haha.. Rasa amazing gila.. First time biy.. First time seumur hidup macam tadi.. Best ! Best gila.. Kita buat banyak benda sama sama.. Seronoknya rasa.. Hilang rasa beban ni.. Best.. Jenjalan naik motor ngan bf untuk pertama kali.. Heee.. Malu.. Tapi.. Seronok..

Saturday, 17 September 2016

Maaf sayang

Sakit kan nak hadap kenyataan ? Tapi sakit lagi bila kena terima keadaan kita yang macam ni. Allah je la tahu sakit tu. Tahu, kau dah boleh bahagia takde aku kat samping kau. Aku sedar. Riak muka kau jauh lebih bahagia bila ada kawan kau. Bukan masa dengan aku. Aku cuma nak kau bahagia je. Aku sakit takpe. Cuma yang aku nak kau happy. Tu je. Buat apa komen kat status fb kalau kau tak risau. Kecewa sangat rasa. Tak sangka la tak risau seharian aku tak makan. Makin hilang selera. Takpe la. Aku delete sampai status tu. Sebab kau pun dah tak kesah. So i decided untuk pergi. Bukan sebab aku rasa aku bagus. Bukan juga sebab orang lain. Jauh sekali. Tapi, sebab aku rasa aku memang dah tak berguna dalam hidup kau ali.. Esok aku pergi taman tas, InshaAllah aku jumpa eysha aku pass barang kau.. Takpe la. Aku dah tak boleh nak tengok barang² kau kasi aku. Aku tak boleh. Sebak sangat rasa. Bila kita nak kena terima balik kenyataan yang kita dah tak boleh bersama. Aku sakit. Tapi, apa kan daya aku ni. Kau dah ada tempat untuk bahagia, aku lepas kan.. Cukup la.. Kita dah takde apa apa. Tak boleh contact. Number pun aku dah delete. Text lama pun dah delete. Aku sayang kau ali. Aku cinta kan kau. Dalam cinta aku kat kau takde siapa tahu termasuk kau. Bagi aku, kau satu.. Takkan ada cinta selain kau dah. Dengan semalam aku tidur termimpikan kau. Hm, kau datang kat aku sambil senyum. Aku tak tahu tu last. Sakitnya la. Aku minta maaf. Terima kasih sebab pernah hadir untuk bagi aku kekuatan dan bagi aku rasa apa tu bahagia.

Friday, 16 September 2016

Sudah lah

Memandangkan semua dah block. Text pun tak reply. Jadi, aku tak nak berharap dah. Aku nak move on. Bismillah..

Aku tak okay

Hari ni kan.. Sumpah sakit gila rasa badan.. Bisa satu badan.. Hm.. Nak mati.. Tak tahan.. Dengan ma ayah lagi.. Ma bebel².. Ayah suka tipu.. Masing² ngan ragam masing².. Aku tak daya gini.. Dah la sakit.. Ya Allah.. Tak kuat.. Apa la ubat untuk baik sakit aku ni.. Aku tak daya dah nak tanggung.. Azab.. Seksa.. Berbulan dah sakit ni.. Dah la hidup sunyi.. Takde sesiapa.. Hmm.. Kalau arwah ada kan bagus.. Boleh aku peluk arwah.. Tok, adik rindu tok.. Adik takde sesiapa dah tok.. Ma ayah dah cerai.. Tok tahu tak pasal ni ? Tok.. Datang la masuk dalam mimpi adik.. Adik rindu nak tengok tok.. Dulu, tok selalu masak untuk adik kan.. Tok.. Tok tak rindu adik ke ni ? Adik rindu tok.. Tok, adik nak ikut tok.. Aki pun dah ikut tok.. Adik nak jugak.. Dulu, ma ayah busy.. Adik manja ngan tok ngan aki je la.. Sekarang adik nak manja ngan siapa ? Ma jarang ada rumah.. Ayah dah kawen lain tok.. Tok tahu tak ni ? Aah.. Ayah dah kawen baru.. Dah tinggalkan rumah ni.. Rumah ni pun dah macam tak berpenghuni je tok.. Tok.. Sekarang ni adik sakit tok.. Kalau tok ada mesti tok tolong jaga kan adik.. Pantau makan minum adik kan.. Cari ustaz untuk ubat sakit adik.. Tok.. Dah 9 tahun dah tok tinggalkan adik.. Kenapa tok ? Tok tak sayang adik ke ? Tak rindu adik ke tok.. Hmm.. Sekarang kalau adik panggil tok, tok takde pun.. Kalau dulu tok mesti jawab.. Tok panggil adik kecik.. Selalu panggil adik kecik.. Rindu nak makan kuih bakar tok.. Bila adik boleh rasa lagi ni ? Nak yang tok buat.. Lepas tok takde.. Kuih bakar orang lain memang takkan ada yang sama macam tok punya.. Ikan panggang kerisi.. Haha.. Tok suka kan masak tu ? Adik suka ratah lauk.. Sebab tu la dulu gemok.. Tok tu, suka masak sedap sedap.. Ya Allah.. Tok.. Hmm.. Tok, orang sebelah pun dah lain.. Aki pak itam tu.. Adik tok tu, demi Allah.. Dia banyak berubah.. Lain.. Tok mesti terkilan tengok adik tok cakap apa kat cucu tok.. Tok mesti sedih kalau tau.. Dia orang anak beranak jahat.. Dah tak sebulu dah.. Dia orang jahat tok.. Tok.. Kalau adik tak sakit, esok ke lusa ke or petang ni.. Adik gi jumpa tok eh ? Adik dah reti bawak motor tau tok.. Adik dah tinggi sekarang ni.. Besar dah pun.. Hehe.. Dulu ye la.. Tok zaman pendek pendek tok suka ikat rambut adik.. Tok.. Adik nangis ni.. Mana tok ? Tok yang kesat air mata adik biasa nya.. Tok kat mana ni ?  Biasa ada je pujuk adik.. Tok, tunggu adik.. Adik sayang tok..

Just a little throw back

Haha.. Teringat pulak.. Masa first date aku ngan ali dulu.. Tu pun sebab aku merajuk.. Bulan 2.. 10/2.. Yes aku ingat.. Hari.. Hari sabtu I guess.. Aku merajuk sebab tak sempat jumpa dia.. Heee.. Aku mintak ais krim masa tu.. Dah la taste tinggi.. Nak magnum.. Date kat benteng.. Wuish.. Hebat tak hebat tak.. Hehe.. Masa tu malu malu lagi.. Tapi, time tu la tengok dia nangis sebab aku citer pasal fifi.. Alolo.. Dia cemburu.. Baru tau hati dia sakit sampai macam tu sekali.. Masa tu aku tak suka dah kat si fifi tu.. Ali ni.. Main nangis nangis pulak.. Lemah betul la masa tu.. Haih.. Lepastu lepak lepak.. Borak.. Gitu je la.. Then.. Balik.. Sanggup kan dia masa tu ? I miss my bae.. My old bae.. Hmm.. Masa tu, ali tu.. Haih.. Dah la pakai sama hitam.. Eeee.. Nak cium cium je rasa.. Haha.. Ngan makan ais krim nya.. Rindu nya la.. Kalau tau la.. Manfaat kan betul setiap masa dengan dia.. Sayang.. Sayang sangat.. Tah la.. Dia istimewa bagi aku.. Terlalu istimewa.. Ada benda yang buat kan aku tertarik dengan dia.. Yang sampai sekarang aku tak tahu apa dia.. Kalau baik, comel semua tu memang dah.. Tapi ni daya tarikan dia.. Tah la.. Dia special.. Bye ex..

Thursday, 15 September 2016

Allah

Hmmm.. Kenapa ni nadhirah.. Kenapa malang sangat.. Masa mandi.. Mengalir air mata aku.. Kenapa ma ayah cerai ? Kenapa tak rujuk balik ? Kenapa mesti aku ? Hmm.. Kenapa mesti ada ibu.. Kenapa ayah berubah ? Kenapa aku !!!!! Aku tak tahan.. Tak kuat.. Allah

Wednesday, 14 September 2016

My life is @#$%!?

When you have nobody, and the one you depend on is just your bf. And guess what ? he keeps ignoring you. That guy was mine.. Yap.. My bf.. What a fucking shit day ! I was the unluckiest girl ever in this world.. My parents especially my dad pretending like he cares about me but, not at all ! And also my bf.. He keeps saying "i love you" but, i didnt see where's the word of love in my life.. Bila aku marah.. Dia just reply "erm" and i just like fine.. Im not import to his life.. Even, kalau aku mati pun. Trust me, he wont cry.. I bet, he wont.. Dengan cara dia macam ni.. Dah boleh ramal what will happen in future.. Its okay lah.. Aku takkan paksa orang untuk sayang aku.. Sorang² dalam life aku menyetan.. Kawan baik, family and now my bf.. Actually, siapa je ada untuk aku ? Takde siapa.. Orang cuma cari aku bila bosan je.. Aku perasan sangat..

Monday, 12 September 2016

kegilaan

Ali..
Apa semua ni ? Uwaaaa.. Hm... Sampai hati buat orang macam ni.. Tak sangka.. Hmm.. Nanti ws ea.. Bye.. Hm

Saturday, 10 September 2016

Silly

Aku tak faham dengan sesetengah spesis lelaki ni. Bila perempuan dah tawar hati. Kau beria minta peluang terakhir. Bila dah dapat, kau suruh perempuan tu pergi kat lelaki lain. Pergh. Padu rasa. Setepek kena kat batang hidung. Kalau taknak sepatutnya jujur. Cakap tak nak. Tak payah nak waste your time. Berlakon sayang, berpura-pura. Kesian yang kena. Sakit hati semua ada. Haih. Tolong lah berhenti lakukan perangai bodoh macam tu.. Tak baik..!

Wednesday, 7 September 2016

Berakhirlah sudah

Maka tamat lah kisah cinta antara nadh dan fadh.

Aku redha.. Malam ni pun hujan seolah olah bumi faham apa yang aku rasa.. Nafas aku jadi laju.. Tersedu sedu aku tahan tangis.. Aku dah tak kuat.. Patut lah.. Bintang pun tak berani untuk tunjuk kan diri malam ni.. Bintang pun seakan akan tahu je apa akan jadi.. Ya Allah.. Kau atur kan lah yang terbaik buat aku ini ya Allah.. Andai jasadku terpisah.. Aku sanggup ya Allah.. Aku rela ditarik nyawa.. Tolong la hamba-Mu ini ya Allah..

 
Designed by: Nadhirah Khadir (NK)